Waar kunnen luizen niet tegen

Als je eenmaal besmet bent met hoofdluis is het wel zo handig om te weten hoe je er ook weer vanaf komt. Wij zullen je haarfijn uitleggen waar de luizen niet tegen kunnen en hoe je dus van de besmetting afkomt. 

Antiluis shampoo

De snelste manier is om een antiluis shampoo te gebruiken. Met een anti-luis shampoo breng je het gemak in huis, want je hoeft enkel het haar in te smeren en vaak tussen de 10 en 20 minuten te wachten. 

Er zijn veel verschillende soorten anti-luis shampoos en veel hebben ingrediënten zoals dimeticon, malathion of permetrine. Licener  antiluis shampoo is gebaseerd op het natuurlijke ingrediënt Neem Extract. Dit extract komt van de Neem boom uit India en de behandeling duurt als één van de weinigen maar 10 minuten én hoeft maar éénmalig te gebeuren om effectief te zijn. 

Luizenkam 

Wat ook vaak wordt aangeraden is het gebruik van een luizenkam. Met een luizenkam kun je tussen het haar zo goed als het kan de neten en luizen weghalen. Het is belangrijk dat je een luizenkam met stalen pinnen hebt, die kan het best door het haar gaan. 

© Copyright - Pronova Laboratories
VAT number NL 80 92 06 353 B02 - KvK-nummer 17126800