Hoe Luizen Kammen: Een Gids voor Effectieve Hoofdluispreventie en -Behandeling

Licener Luizen Kam in haar

Heb je ook ooit geworsteld met het effectief kammen van luizen of je afgevraagd hoe lang het duurt om van deze vervelende beestjes af te komen? Luizen kunnen een hardnekkig probleem zijn, maar met de juiste kamtechnieken en tools kun je ze effectief bestrijden. In dit artikel zullen we je stapsgewijs begeleiden bij het kammen van luizen en laten we zien hoe je jezelf kunt controleren op hoofdluis. Daarnaast bekijken we onze Licener luizenkam en bespreken we de unieke Licener Anti-Luis Shampoo, die een snelle en gemakkelijke oplossing biedt voor een complete behandeling zonder de noodzaak van langdurig kammen.

Hoe luizen kammen om ze te verwijderen?

Luizen kammen is een cruciaal onderdeel van het bestrijden van hoofdluis. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen luizen effectief te verwijderen:

 • Maak het Haar Nat: Begin door het haar goed nat te maken. Dit vergemakkelijkt het kammen en verhoogt de effectiviteit van de behandeling.
 • Breng Crèmespoeling Aan (Optioneel): Een beetje crèmespoeling kan het kamproces vergemakkelijken door het haar zachter en makkelijker doorkambaar te maken. Breng het aan zoals je normaal zou doen.
 • Kam Knopen en Klitten Uit: Gebruik eerst een gewone kam of borstel om eventuele knopen en klitten uit het haar te kammen. Dit zorgt voor een soepeler kamproces.
 • Gebruik de Licener Luizenkam met Metalen Tanden: Pak de luizenkam met metalen tanden en kam het haar pluk voor pluk vanaf de hoofdhuid naar het einde van elke pluk. Begin bij het ene oor en ga geleidelijk naar het andere.
 • Besteed Extra Aandacht aan Specifieke Gebieden: Zorg ervoor dat je extra aandacht besteedt aan gebieden zoals de pony, het haar achter de oren, in de nek en op de kruin. Dit zijn vaak favoriete plekken voor luizen.
 • Veeg de Kam Regelmatig Af: Veeg de kam regelmatig af aan een vel keukenpapier en controleer of er luizen zichtbaar zijn. Spoel gevonden luizen weg in de wasbak.
 • Verwijder Vastzittende Neten met Nagels: Neten die vastzitten, kun je voorzichtig met je nagels verwijderen. Wees voorzichtig om irritatie van de hoofdhuid te voorkomen.
 • Spoel Crèmespoeling Uit: Spoel na het kammen de crèmespoeling uit het haar.
 • Reinig de Kam Grondig: Reinig de luizenkam grondig met water en zeep na elke controle. Dit voorkomt verdere verspreiding van luizen.

Jezelf controleren op hoofdluis

Nu je weet hoe je luizen effectief kunt kammen, is regelmatige controle essentieel. Hier is hoe je jezelf stap voor stap kunt controleren op hoofdluis:

 • Gebruik een Luizenkam of Stofkam: Voor controle kun je een luizenkam of stofkam met plastic tanden gebruiken. Kam het haar lok voor lok boven een wit vel papier, een wit laken of een wasbak.
 • Kam Stevig over de Hoofdhuid:  Oefen stevige druk uit tijdens het kammen, vooral over de hoofdhuid waar luizen vaak verblijven. Controleer grondig achter de oren, op de kruin, in de nek en onder de pony.
 • Spoel Luizen Weg met Water: Als er luizen uit het haar komen tijdens de controle, spoel ze dan weg met veel water.
 • Reinig de Kam na Iedere Controle: Zorg ervoor dat je de kam grondig reinigt na elke controle, bijvoorbeeld door deze af te spoelen met heet water. Dit voorkomt verdere verspreiding van hoofdluis.

De Licener luizenkam

Naast traditionele kammethoden kun je ook profiteren van speciale luizenkammen, zoals de Licener luizenkam. Hier zijn enkele voordelen en instructies voor het gebruik ervan:

 • Uitkammen van Dode Restjes: De Licener luizenkam kan worden gebruikt voor het uitkammen van dode restjes (neten) na een behandeling. Hiermee houd je het haar schoon en hygiënisch.
 • Makkelijk Controleren: Deze kam maakt het controleren op hoofdluis makkelijker. De nauwkeurig gelaste tanden met spiraalgroeven zorgen voor een grondige inspectie.
 • Geschikt voor Dik Haar: De Licener luizenkam is geschikt voor elk haartype, inclusief dik haar. De stalen tanden blijven dicht tegen elkaar staan, waardoor deze kam effectief is, zelfs bij dikke haardossen.

Licener Anti-Luis Shampoo:

In één behandeling van je luizen én neten af! Licener Anti-Luis Shampoo werkt op basis van natuurlijke ingrediënten en doodt de luizen én neten in één behandeling van 10 minuten. Licener is ook zonder te kammen effectief en makkelijk uit te wassen. Uniek en erg makkelijk in gebruik dus!

 • Effectieve Natuurlijke Ingrediënten: Licener werkt op basis van het natuurlijke Neem-extract en is klinisch bewezen effectief.
 • Snel en Eenvoudig: Met slechts 10 minuten inwerktijd is Licener een snelle en gemakkelijke oplossing.
 • Zonder Olieachtige Resten: Licener is een shampoo op waterbasis en laat geen olieachtige resten achter. Uitspoelen met lauwwarm water is voldoende.
 • Zonder Nodige Nakambeurt: Eindeloos kammen is met gebruik van Licener overbodig; zonder nakammen is de behandeling namelijk ook volledig effectief.
 • Gebruiksinstructies Licener Anti-Luis Shampoo: Licener is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksinstructies.

Effectief luizenkammen is een belangrijk aspect van hoofdluispreventie en behandeling. Volg deze kaminstructies nauwkeurig voor een succesvolle aanpak. Overweeg ook het gebruik van speciale luizenkammen, zoals de Licener luizenkam, voor een nog grondigere controle en behandeling. Regelmatige controle blijft de sleutel tot het voorkomen van hoofdluis en het behouden van een gezonde hoofdhuid.

© Copyright - Pronova Laboratories
VAT number NL 80 92 06 353 B02 - KvK-nummer 17126800