Hoofdluis voorkomen

Product foto Licener anti-luis shampoo

De Realiteit van Hoofdluis: Mythen Ontkraakt en Effectieve Preventie

Bestaan er wondermiddelen om hoofdluis te voorkomen? Helaas niet. Immuniteit tegen hoofdluis bestaat niet en de werking van preventieve producten is niet wetenschappelijk aangetoond. Regelmatig controleren is eigenlijk de enige manier om hoofdluis en de terugkomst daarvan te voorkomen. Gebruik dus geen dure preventieve middelen, die werken niet.

Ook het advies voor aanvullende maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels en kleding etc. is door het RIVM ingetrokken. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van deze maatregelen.

Indien hoofdluis is aangetroffen, dient iedereen in het huishouden te worden gecontroleerd op hoofdluis door hun natte haar te kammen met een luizenkam. Regelmatig controleren is uiteindelijk de beste maatregel die er is. Zie hier hoe je het beste kunt controleren!

Licener Anti-luisshampoo: Behandeling en Preventie na Besmetting

Nadat een besmet persoon is behandeld met Licener Anti-luisshampoo, is er geen reden meer om thuis te blijven. Na één behandeling is de besmetting namelijk helemaal verholpen! Wel is het belangrijk om het te melden op school, sportclub of kinderopvangcentrum. Zij kunnen dan ook controleren en zo voorkomen dat kinderen opnieuw besmet raken. Vooral op school is het belangrijk om alle kinderen uit een groep tegelijk te controleren. Bovendien moet de behandeling van kinderen met hoofdluis op dezelfde dag starten. Dit voorkomt dat de luizen zich toch verspreiden. Daarnaast is het advies om de hele schoolklas twee weken later opnieuw te controleren. Als laatste moeten kinderen zo veel mogelijk direct hoofd-tot-hoofd contact met vriendjes en vriendinnetjes vermijden tijdens het hebben van hoofdluis en vlak na een antihoofdluisbehandeling.

© Copyright - Pronova Laboratories
VAT number NL 80 92 06 353 B02 - KvK-nummer 17126800